Tänk då på detta:
 
1) Man ångrar sällan ett pass efteråt. Känslan efter ett avklarat pass är oerhört härligt. Man mår bra efteråt och kroppen fylls oftast på med ny energi.
 
2) Ibland kan det kännas omotiverande att ge sig ut och träna. Oftast är det för att man saknar mål med sin träning. Sätt upp långsiktiga och kortsiktiga mål så brukar motivationen komma.
 
3) Att träna med andra är inte bara utvecklande för sin egen träning utan även ett sätt att komma ut. Bokar man träningsträff med andra är det sällan man bangar. Att träna med andra är även riktigt roligt!
 
4) Belöna dig sjäv ibland! Har du skött träningen bra eller kanske tränat hårt under en längre period är du verkligen värd en belöning. Köp nya skor, träningskläder eller varför inte unna dig en massage? Köpar man nya träningskläder vill man ju såklart använda dem.
 
5) Tränar man inte är det lättare att bli sjuk och oftast känner vi oss även tröttare om vi inte tränar. Inte speciellt kul att dra på sig sjukdomar. Träning stärker imunförsvaret!
 
6) Att ta hjälp av en löparcoach eller en personlig tränare är riktigt roligt och kan ge en nytändning i din träning.
 
7) Ibland måste man faktiskt göra saker som inte är så roliga. Vi skulle ju inte precis hoppar över att tvätta, diska, borsta tändera bara för att det inte är skoj, eller hur? Tänk hur det skulle bli om vi t ex skulle hoppa över att borsta tänderna i några dagar.
 
8) Oftast känner vi efter mycket innan vi ska ge sig ut vilket oftast slutar med att vi stannar hemma istället. Byt om till träningskläderna, ta på dig skorna och ta dig ut. Tar vi oss bara över tröskeln är det oftast lättare att fortsätta med träningen sen. Sluta tänk och gör det bara! Vad är 1 h jämfört med dagens 24 h?
 
9) Prova något nytt! Det kan hända att man nött samma mönster alldeles för länge. Ibland behöver man ny inspiration för att få tillbaka glädje och motivation till träningen. Kanske testa en helt ny sport, nya övningar eller ett nytt upplägg.
 
10) Vi är skapta för att röra på oss mycket så varför ens tänka på att hoppa över träningen. Vi rör oss ändå för lite jämfört med vad vi behöver.
 
 
 
 

1 kommentarer

Elin

10 Sep 2014 21:47

Bra tips! Man kanske skulle hänga upp de här på sovrumsväggen, haha!

Svar: Do that! ;D
None None

Kommentera

Publiceras ej